Recenzija: Knjiga za Divlju ženu, Ingrid Divković + darivanje

Sloboda ne znači imati dovoljno novca, sloboda znači imati dovoljno sebe. Jednom kada dosegneš vrh, u tvom će životu činiti postati jednako važno kao i biti.”

Moj prvi susret s domaćom autoricom Ingrid Divković. Sjećam se početka knjiškog života i kako sam bila puna predrasuda prema autorima s naših prostora. Naletjela sam na neke doista loše romane i stvorila se barijera koju sam u posljednjih godinu i pol, polako ali sigurno srušila. Na polici imam knjigu Sanjari i borci, također od iste spisateljice. Planirala sam uskoro početi s čitanjem, ali Stilus mi je poslao drugo dopunjeno izdanje Knjiga za Divlju ženu, pa sam Divković počela upoznavati preko te knjige.

Autorica je ovu knjigu napisala za sve žene kako bi im poručila da budu svoje i da se ne boje autentičnosti. Da budu svjesne svojih potencijala i da slijede snove iako put u većini slučajeva nije lagan.

Knjigu sam pročitala u jednoj noći. Sve ukupno ima 183 stranice, ali riječ je o malom formatu knjige. Prije nego pređem na pisanje mišljenja, kratko bih se osvrnula na sam izgled. Ne bi bilo u uredu da zanemarim trud oko prekrasnog dizajna. Čiste bijele korice s elegantnim pisanim, zlatnim slovima koja nam polako nagovještaju što nas čeka na stranicama. Ingrid žene opisuje kao elegantne, snažne i autentične, a upravo takav je i izgled knjige. Na svakoj stranici se nalazi silueta žene koja pridonosi tom štihu. Na poleđini se ne nalazi nikakav sinopsis, već jednostavna rečenica – Ti si ta.

“Odbiješ li sada prihvatiti ono što jesi, ne čudi se ako te nazovu imenima onoga što nisi.”

Sada, što se tiče sadržaja.

Knjiga me nije impresionirala, što me u jednu ruku začudilo s obzirom na činjenicu da sam pročitala brojne pozitivne komentare. U 183 stranice zapisala sam nekoliko citata koji su me se dojmili, ali cjelokupni dojam je taj da nisam pretjerano dirnuta. Slažem se sa svime što je Ingrid napisala, ali stil mi u ovoj knjizi nije legao. Za moj ukus, previše je sladunjavo.

Zadnjih 30 stranica sam prolistala te tu i tamo pročitala koji savjet. Knjiga je napisala u obliku savjeta, vodiča i potpore. Da žene znaju da nisu same. Što je lijepo, ali eto, jednostavno ova knjiga nije my cup of tea.

Svakako smatram da ovoj knjizi trebate pružiti priliku – kao što uvijek kažem, ukusi se razlikuju. Sigurna sam da se ovoj knjizi više neću vraćati, pa želim pružiti nekome od vas priliku da ju pročita i možda uživa u čitanju više od mene. Knjige su tu da se čitaju, prosljeđuju i sasvim je u redu da nam se nešto ne svidi. Uvijek se trudim biti iskrena u svojim recenzijama, pa tako navedem što mi se nije svidjelo i zašto, no isto tako naglasim da moja recenzija ne bi trebala ubiti želju za čitanjem te knjige. Probaj, ništa te ne košta.

Kako ova knjigica ne bi skupljala prašinu na polici, nekome će stići na adresu. Ovo je prvo darivanje na blogu, pa me živo zanima kako će proći i koliko ljudi će sudjelovati.

Vrlo je jednostavno. Sve što trebate je ostaviti komentar u kojem će se nalaziti vaša e-mail adresa preko koje ću vas kontaktirati i napišite kako kratite svoje vrijeme u izolaciji. Također, na naslovnoj stranici ovog bloga (ako ste na mobitelu, onda negdje na dnu, a ako ste na laptopu onda bočno pri vrhu) nalazi se opcija da zapratite naš blog. Bila bi vam zahvalna kada biste to učinili ❤️

Kako i gdje pronaći na mobitelu:

Na laptopu:

Čitamo se uskoro!

6 comments

 1. Odlična recenzija i jako bi voljela pročitati ovu knjigu ❤️😍.
  U samoizolaciji sam od prošle subote (14.3.) i vrijeme kratim tako da uglavnom čitam knjige, pratim vijesti i društvene mreže 🙂.
  Upravo krećem sa čitanjem knjige Svekrva, baš me zanima jer ima puno pohvala.
  Krasan blog i vaša stranica na FB koju redovito i rado pratim ❤️!

  Like

 2. Odlican blog. Kratim vrijeme tako sto se zabavljam s djetetom, igramo igre, gledamo filmove, kad beba spava citam knjigu i obavljam proljetno ciscenje. 🙂

  Like

 3. Znaš koliko dugo već pratim tebe, a sada i vaš blog. Sviđa mi se ova recenzija, Hermina, cijenim iskrenost. Meni je Ingrid zakon i obožavam ovu knjigu! Iskreno, imam doma onu u izdanju Znanja, ali ova je malo i nadopunjena i prediiiivnaaaaa i ŽELIM JU. Ja sam doma već nekih tjedan i pol i teško je.. dosada čini svoje. Čistim od potresa, nadoknađujem čitanje, gledam serije i počela sam vježbati danas. Nadam se da ću krenuti ponovno i s blogom, ako Bog da. SAMO NAPRIJED! ❤

  Like

 4. U Hogwartsu sam gotovo cijeli dan pa mi karantena ne pada pretjerano teško 😄🤭 9¾ 🚂
  Godinama odolijevam filmovima, vješto izbjegavam spoilere.. I napokooon sam startala čitat Harry Pottera.. I uživam, jakooo 🤭
  Ingrid volimm… i bila bih prehappy kad bi se ova knjiga našla na mojim policama 😊❤️

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s