Pobjednice prvog natječaja “Boemi”/ kratke priče

Prvi natječaj je službeno završio. Poslali ste nam više priča nego li smo očekivale! Nažalost, morale smo odabrati samo dvije priče koje su nas se najviše dojmile.

Ovo je naš odabir:

Ako želite pročitati, kliknite na ime priče!

A sada, koja riječ o pobjednicama…

Lou Masacky (pseudonim)

“Ja sam djevojka koja voli pisati. To me opisuje samo u jednom djeliću, doduše, ali pisanje zbilja volim. Formu kratke priče posebice volim. Studiram, pišem, pjevam u zboru, fotografiram i čitam. Moji interesi kreću se od apstraktnih i subjektivnih stvari poput umjetnosti i filozofije pa do onih objektivnih područja poput prirodnih znanosti. Nema jedne stvari u kojoj se pronalazim, moji interesi su raspršeni po svemu na što naiđem i to je nešto što volim kod sebe. Pa ipak, svemu se želim jednako posvetiti što je često teško, ali ne i nemoguće. Na ovaj sam se natječaj odlučila prijaviti jer već neko vrijeme tražim natječaj u pisanju u kojem bih sudjelovala, a do sada nikada nisam sudjelovala u nijednom natječaju. Nadam se da će oni kojima ova priča dođe pod ruku uživati u njoj kao što sam ja uživala pišući ju.”

Jasna Livada

Rođena sam 1962. godine u Slavonski Brodu. Nakon završetka gimnazije, završila sam studij književnosti na FFOS, a naknadno i studij knjižničarstva na FFZG. Radim u osnovnoj školi kao knjižničarka. Pišem od djetinjstva. Objavljivala sam poeziju u gimnazijskim i studentskim časopisima. Svojim pjesmama sudjelovala sam u stvaranju zajedničke zbirke pjesnika stranice za pisce Webstilus pod nazivom „Još ponekad sanjam“, 2010. godine. Urednica sam teksta monografije povodom 100 godina škole „Đuro Pilar“ Slavonski Brod pod nazivom „100 niti u zlatovezu vremena“. Pišem za sebe i uži krug prijatelja jer ne volim javne nastupe. Na natječaj se javljam jer želim pisanom riječju doći do šireg kruga ljudi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s