Blanka Brnada

Zovem se Blanka Brnada, da da, Blanka, ne Branka. Trebat će nam nekoliko čitanja da se upoznamo. Da mi zapamtite ime i da se nađemo u zajedničkim naslovima. Ovaj svijet sam ugledala 23.10.2002. pod Riječkim nebom. Vaga ili škorpionka, kako vam drago, moj datum tu ne pomaže puno. Nakon srednje arhitektonske škole, trenutno sam najsretnija studentica arhitekture koju možete zamisliti.

Živim u Zagrebu, ali dušom u Italiji. Želja mi je proputovati cijelu Italiju i jednoga dana tamo živjeti. Amaterski sam znalac o craft pivu, tri godine i 300-tinjak isprobanih se smiješe iza mene. Obožavam talijansku hranu i moj trbuščić je na to ponosan (uvjeravam ga da je).

Mislim da volim čitati. Ili čitanje voli mene. Često je tu ono u sukobu sa crtanjem, a često se i sprijatelje pa dogovore tko će prvi. Nisam baš osoba od filmova. Nije da ih ne volim. Samo previše puta volim jedan film. Rijetko se natjeram pogledati nešo novo. Većinom odluka padne na jednu od već postojećih ljubavi. Sad bi svi koji su mi katkad društvo za gledanje filmova frknuli nosom na 50. put gledanja Harry Pottera ili Midnight in Paris. No dobro, svi imamo svoj guilty pleasure.

U knjigama sam svestrana. U početku sam bila strogo u trilerima. Do Djevojke s bisernom naušnicom. Ona mi je pokazala da čitanje ne mora biti suhoparno traženje sličnih knjiga pisanih na različite načine. Pokazala mi je da knjiga može spojiti moje interese da svi zajedno zaplešu i odvedu me sa sobom u novi svijet. I knjige imaju dušu, ne samo čitatelji.

Još jedna stvar o meni. Obožavam likovnu umjetnost. Odlasci na izložbe, listanje Jansona uvijek me oraspoloži, istraživanje novih i meni još nepoznatih djela… To je moj mali svijet u koji su dobrodošli svi koji žele ponešto o tome naučiti.

Kako me prepoznati na ulici? Platneni cekeri. Moje obilježje kojem se uvijek vraćam i tvrdim da može izgledati dobro i uz svaki od mojih (previše) sakoa. Najdraži mi je onaj koji sam dala šivati kako sam si ga zamislila. A krasi ga Le Corbusierov Modular.

Sada kada smo se u grubo upoznali, slijedi knjiško upoznavanje. Najbolje ćete me upoznati kroz moje recenzije. U svaku je utkan dio mene.

Sve moje radove na ovom blogu možete pročitati ako kliknete ovdje.